ANKARA TEŞEKKÜR ZİYARETİMİZ

Haberler

18. Temmuz.2017 Salı günü Phtyd Kurucu Bşk. Azem KÖKEZ, Phtyd Bşk. Bahattin ERSÖNMEZ,Phtyd Bşk. Yrd. Kenan YILMAZ, İshayder Bşk. Kadir ÖZKARAKAŞOĞLU, Buhted Bşk. Ahmet YILDIRIM, Konya Halı Temizlemeciler Der. Bşk. Mehmet MIHOĞLUGİL, Ankara Halı Yıkamacılar Der. Bşk. Abdullah BAYKAL ile beraber sektör temsilcileri olarak,   Mesleğimizin 20.Haziran.2017 tarih ve 30102 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan, 3308 sayılı yasada kapsama alınmasında bizlere en büyük desteği sağlayan başta, MEB. Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürü Sn Osman Nuri GÜLAY bey olmak üzere, MEB. Mes Tek Eğit Gn Müd. Proğram Daire Bşk. Sn. Süleyman AKGÜL, İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Bşk. Sn.Yaşar ALTABAS  ve Eğitim Uzmanı Sn. Aydın YAVŞANCI  beye bu süreçte bize gösterdikleri yakın ilgi yardımlarından dolayı teşekkür ziyaretinde bulunduk.

Türkiye de ilk defa bir meslek grubunun bu kadar hızlı kanunlaştığını beyan eden Sn Genel Müdürümüz, çalışanların eğitimli ve kalifiye olması, belgelendirilmesi, sektörlerin ihtiyacı olan işgücü talebinin bu şekilde sektör temsilcileriyle yapılan ortak projelerle giderilmesi hepimizin ortak amacıdır. PHTYD ve diğer derneklerin azimli ve ısrarlı tutumları sonucu bu kanun çıkarılmıştır, sektörünüze hayırlı olsun dedi. 3-7. Temmuz da Konya da yapılan Halı Yıkama Sektörü Eğitim Proğramı Hazırlama Çalıştayına da PHTYD nin verdiği destek, ilgili kurul başkanı Sn Yüksel SELVİ  bey ve diğer kurul üyeleri tarafından takdir edilmiştir.

Hazırlanan bu proğram taslağı MEB. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığına gönderilmiştir. Büyük olasılıkla Eylül ayına kadar onaylanıp, 2017-2018 eğitim öğretim yılına yetiştirilecektir. İlgili yönetmelik ve proğramlar Tüm Türkiye ye İl Milli Eğitim Müdürlükleri kanalıyla Mesleki Eğitim Merkezleri (Çıraklık Okulları) ne gönderilecektir.

Bu kanunla halı yıkama mesleği artık belgesiz yapılamayacaktır. Bu uygulamanın hayata geçmesi için yine meslektaşlarımızın duyarlı olması, belediyelerden ve odalardan işyeri açılırken bu belgenin talep edilmesini ve mevcutlardan da haksız rekabeti önlemek için, denetim yoluyla bu standardı istemeliyiz. 14.01.2015 tarih ve 6585 sayılı kanunu 19. maddesine göre Belediyeler İş yeri Ruhsatlandırılmasında ustalık belgesi veya yeterlilik belgesi aranmaktadır. Yine 6331  sayılı İş Güvenliği yasasının 17. maddesi de bu belgeyi zorunlu kılmaktadır.

PHTYD olarak kurulduğumuz dan bu güne, Sektörümüzün kurumsallaşması, haksız rekabetin önlenmesi ve meslektaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda hizmet vermeleri amacıyla çalışmalar yapmakta ve yapmaya da devam edecektir.

 

Bu yazıyı paylaşmak ister misiniz?
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Pinterest
Instagram
LinkedIn
Share
Tagged

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir